Fædras Kærlighed

FÆDRAS KÆRLIGHED   En Skærsommernatsdrøm                 Vi er bare til               Guide til Emil i Hong Kong        

Lukkede døre                               Fit the Wall                                            Greta                           Woyzeck Exhibited                         

YCLWB                                       Madeleine og Drømmene         

 

 

I komedien ‘Fædras Kærlighed’ møder vi 4 karakterer: Fædra, som er dronning, Hippolytos, som er prins, Strofe, som er prinsesse og Præsten, som er præst.

Vi følger dem og deres længsel om at blive autentiske mennesker og leve et ærligt liv, hvilket ikke er let i en verden hvor alt er overfladisk og hvor man ikke er vant til at stå ved sine egne følelser og lyster. Stykket foregår i kong Theseus’ palads. Theseus er draget på krigstogt og har dagen efter sit bryllup efterladt paladset i sin nye dronning Fædras varetægt. I paladset bor også Fædras datter Strofe og Theseus’ søn, Hippolytos. Historien begynder med Hippolytos’ planlagte depressive tilstand – en tilstand han har valgt at sætte sig selv i, fordi han finder livet og verden ligegyldig.  På trods af Strofes ihærdige forsøg på at opretholde orden på paladset, som sømmer sig bedst for en kongelig familie, bliver Fædre dybt forelsket og draget af sin stedsøn Hippolytus og hans måde at være på. Forelskelsen er forbudt, og vi møder Fædra midt i sin tvivl om at følge eller undertrykke sin forelskelse. Præsten er tilkaldt for at helbrede Hippolytos, så Fædre igen kan blive en dronning uden følelser og fortsætte sit eget meningsløse, men moralsk korrekte liv.

 

Scroll to top Emil Aleksander Rostrup Portræt